BIO
5 november kl. 13
Plats: Svarta lådan, MB313
Varmt välkomna! (kontakta sofia.lundmark@sh.se för eventuella frågor)
Hur påverkar generativ AI våra digitala verktyg och det kreativa skapandet? I denna föreläsning kommer Gabriel Eliasson, handledare och föreläsare inom AI och IT, att ge en fördjupad inblick i hur AI för alltid kommer att förändra interagerar med teknik och mjukvara.
Gabriel kommer att förklara vad generativ AI är, och hur det möjliggör nya sätt att skapa bilder, texter, musik, appar, hemsidor mm. Föreläsningen kommer också att uppmärksamma hur mänskligt språk nu blir det sättet för att använda teknik – genom att helt enkelt ge AI-kommandon med naturligt språk. Föreläsningen kommer inte djupdyka i tekniska termer utan fokusera på hur AI blir ett naturligt verktyg i vår vardag. Oavsett teknisk kunskap kommer alla kunna använda AI för att skapa, designa och automatisera på ett sätt som tidigare krävde avancerade färdigheter och tekniska kunskaper. Generativ AI gör det enkelt att förvandla idéer till verklighet och öppnar nya möjligheter för kreativt skapande.
Gabriel kommer också kort att beröra de etiska och juridiska frågor som uppstår i samband med AI.
Föreläsningen riktar sig till alla som är nyfikna på hur AI kommer att forma och förändra hur vi använder teknik och mjukvara, vilka verktyg som redan finns i dag samt en inblick i vad som kommer inom de närmaste åren.
BIO
Gabriel Eliasson är en digitalpedagog och handledare i generativ AI med över 10 års erfarenhet av att utbilda och vägleda människor inom IT och teknik. Genom sitt arbete inom folkbildningen strävar Gabriel efter att minska den digitala klyftan genom att göra tekniken tillgänglig och begriplig för alla, oavsett förkunskaper. Gabriel har en passion för att höja den digitala kompetensen hos sina deltagare genom föreläsningar, workshops och utbildningar, där pedagogik och praktisk tillämpning alltid står i fokus.
Med sin breda erfarenhet har Gabriel även specialiserat sig på att motverka digitala bedrägerier genom att ge människor de verktyg och kunskaper de behöver för att navigera säkert online. Hans pedagogiska styrka ligger i förmågan att göra komplex teknik lättförståelig och användbar, och han brinner för att inspirera andra att utveckla sina digitala färdigheter
8 oktober kl. 13
Plats: Svarta lådan, MB313, Södertörns högskola
Varmt välkomna! (kontakta sofia.lundmark@sh.se för eventuella frågor)