Kickstarta karriären hos Scania: Från IT, medier och design till UX-designer

Medieteknik Live / Öppen föreläsning i medieteknik med Malin Axelsson och Birgitta Steffensson

Lastbilar, motorer och hästkrafter – det är nog vad alla tänker på när de hör talas om Scania. Och det stämmer, men det handlar lika mycket om teknik, att tänka i nya banor och olika digitala innovativa lösningar.  


Malin Axelsson, UX-designer, och Birgitta Steffensson, chef på en av IT-avdelningarna, berättar om hur det är att arbeta inom IT på det världsetablerade företaget Scania. Samarbeten med olika länder, att arbeta med en marknad som ständigt moderniseras och nya koncept för att sälja lastbilar online är några av de utmaningar som Birgitta och Malin kommer dela med sig av under föreläsningen.

Malin är tidigare student på Södertörns högskola och tog examen från IT, medier och design programmet i somras. Hon kommer att berätta om hur det var att, med den kunskap hon hade fått från programmet, ha praktik på Scania och hur hennes första tid som UX-designer på företaget.

Birgitta har lång erfarenhet som chef och ledare i många olika organisationer och kommer att reflektera över hur viktigt (och kul!) det är när IT och affär arbetar tätt tillsammans med ett agilt mindset.    

Mer info om Malin:
www.linkedin.com/in/malin-axelsson-42279014b  

23 januari kl. 13 
  • Plats: Svarta lådan, MB313, Södertörns högskola
  • Varmt välkomna! (kontakta sofia.lundmark@sh.se för eventuella frågor)

    Malin Axelsson och Birgitta Steffensson, Scania
    Malin Axelsson och
    Birgitta Steffensson, Scania