Elin Ledenvik – Att jobba data-drivet med experiment – en introduktion till CRO

Medieteknik Live / Öppen föreläsning i medieteknik med Elin Ledenvik

Hur får man fler besökare på en webbsida att slutföra ett specifikt mål? Och hur kan man använda experiment för att mäta effekten av de ändringar man gör på en sajt?

Konverteringsoptimering, eller CRO (Conversion Rate Optimization), är arbetet med att öka andelen besökare som utför en önskad handling i en digital miljö. Genom att titta på kvalitativ och kvantitativ data, användbarhet och webbpsykologi kan man identifiera förbättringspunkter och formulera hypoteser som man sedan kan verifiera genom experiment.

I denna föreläsning ger Elin Ledenvik från Conversionista en introduktion till Konverteringsoptimering och berättar om hur man använder en data-driven process för att optimera en sajt eller tjänst.

5 oktober kl. 13

BIO

Elin Ledenvik är Senior Conversion Specialist på Conversionista, Skandinaviens ledande byrå inom CRO. Som konsult har hon erfarenhet av digital optimering från många olika företag och branscher. Sin bana inom konverteringsoptimering började hon som projektledare och A/B-testutvecklare, innan hon blev Conversion Specialist, först på Ticket Privatresor och senare Conversionista, där hon bland annat jobbat med företag som NetOnNet, ATG och Halebop.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/elinledenvik-36025240/

Twitter: Isirien