David de Léon – 10 saker du inte får lära dig på designskolan

Medieteknik Live / Öppen föreläsning i medieteknik med David de Léon

Vilka förmågor bör en designer besitta? Vilka färdigheter gör verklig skillnad på jobbet? Redskap och metoder pratas det mycket om idag, men det är helt andra saker som gör en designer framgångsrik. Saker du förmodligen inte kommer att får lära dig i skolan. Under denna föreläsning kommer David de Leon som är Director of UX på inUse, en av Sveriges främsta konsultbyråer, att belysa ett antal färdigheter som gör att du kan sticka ut, få jobbet istället för din kursare, göra skillnad för både användare och de företag som anlitar dig, och som garanterar att du fortfarande är gångbar om 10 år när du konkurrerar mot kraftfulla AI-drivna designverktyg.

15 december kl. 13

Bio

David de Léon är Director of UX Design på inUse, en av Sveriges främsta konsultbyråer. Merparten av sin tid jobbar han i projekt och fokuserar då på strategi, design och innovation. Resterande tid coachar han sina kollegor, ger kurser eller metodutvecklar.

Innan David började på inUse spenderade han ett decennium på Sony Eriksson/ Sony Mobile. Då hann han jobbade med research, interaktionsdesign, konceptutveckling och innovation. Sina sista år på Sony ansvarade han för designriktningen för Xperia-telefonernas användargränssnitt.

David har doktorerat i kognitionsvetenskap och är expert på relationen mellan kognition, mänskligt beteende och fysiska föremål. Han har publicerats av bl.a. Oxford University Press, och är just nu aktuell, på eget förlag, med en liten liten bok om kreativitet. På fritiden vässar han sina talanger som trollkarl.

Läs mer här om David de Léonoch artiklar som han publicerat:
daviddeleon.se
inuse.se
https://medium.com/@Prozpero

David De Léon

Medieteknik på Södertörn har drivit vår serie öppna föreläsningar sen  2003.
Alla är välkomna att besöka dessa föreläsningar.