Hur AI, öppen data och PR ökar trycket i klimatomställningen

Medieteknik Live / Öppen föreläsning i medieteknik med Frida Berry Eklund

Frida Berry Eklund bjuder in till en föreläsning om Klimatkollen, en medborgarplattform som i dag visar upp hur det går med kommunernas klimatarbete. Hon bjuder bland annat på lärdomar om hur de skapat politiskt tryck i klimatomställningen och nått en medial räckvidd på över 20 miljoner.

I dag kan du se hur det går för kommunernas klimatomställningen på Klimatkollen. Men med stöd av Google.org ska organisationen nu utveckla AI för att öka transparensen om företagens utsläpp och klimatarbete.

I den här föreläsningen tar Frida upp frågor som:
– Varför är det så bråttom med klimatarbetet?
– Vad är Klimatkollen och vad är vårt framgångsrecept?
– Hur kan AI, öppna data och PR bidra till klimatomställningen?

Frida Berry Eklund är klimatspecialist, författare samt medgrundare till Klimatkollen och Our Kids’ Climate
Frida har 16 års erfarenhet av politisk påverkan och opinionsbildning inom klimatområdet. Hon är en av Sveriges ambassadörer för EU Climate Pact, certifierad Climate Reality Leader och en mycket uppskattad föreläsare, skribent och opinionsbildare med spetskompetens inom effektiv klimatkommunikation. I september 2022 mottog hon Bokmässans bildningspris för sin bok “Prata med barn om klimatet” (Natur & Kultur). Frida står bland annat bakom klimatdataverktyget Klimatkollen och den internationella plattformen Our Kids’ Climate.

6 februari kl. 13 

  • Plats: Svarta lådan, MB313, Södertörns högskola
  • Varmt välkomna! (kontakta sofia.lundmark@sh.se för eventuella frågor)

    Frida Berry Eklund
    Frida Berry Eklund